2021. december 18.

Ünnepi készülődés - Karácsonyvárás

Az ADVENTI várakozás jellemezte a decemberi hónapot.
Az utolsó hónap utolsó tanítási napján diákjaink tanáraikkal együtt finom mézeskalácsot sütöttek. A gyerekek kreatív díszítésű mézeseiben nem sokáig gyönyörködhettünk, mert a sok sütemény gyorsan el is fogyott, s csak a finom illattal telt iskola osztálytermei, folyosói árulkodtak arról, hogy itt valami NAGY dolog történhetett. ❤

Köszönjük a Református Szeretetszolgálat támogatását ❤

Facebook Galéria

2020. december 08.

Balassa Sándor természettudományos III. helytörténeti verseny

A Jövő Tudósaiért Egyesület együttműködésben a Bodrogközi Többcélú Kistérségi Társulással a 2020/2021-as tanév őszi félévében meghirdette a Balassa Sándor természettudományos III. helytörténeti, szövegértési versenyt, nappali tagozatos diákok részére. Az első fordulót sikeresen teljesítették diákjaink. A megyei döntőbe több diákunk is bejutott. A versenyre online formában került sor.

Diákjaink elsöprő eredményeket értek el:
I. helyezett: TELEK KIARA JÁZMIN
Nyereménye: oklevél, csokoládé, 10 000 Ft - os utalvány

II. helyezettek: GACSÓ ISTVÁN, MÉSZÁROS BOGLÁRKA, MAGYAR FLÓRA
Nyereményük: oklevél, csokoládé, 7 000 Ft - os utalvány

III. helyezettek: BALOGH MARCELL, PARONAI BOTOND
Nyereményük: oklevél, csokoládé, 5 000 Ft - os utalvány

A döntőbe jutott további diákok se mentek haza üres kézzel. A szervezők oklevéllel és csokoládéval köszönték meg a versenyben való aktív részvételüket.

NAGYON BÜSZKÉK VAGYUNK RÁTOK!!! ÍGY TOVÁBB!!!

Móré Etelka

Facebook Galéria

2020. december 04.

Mikulás

2020. december 4-én iskolánkba is ellátogatott a Mikulás, ahol a Sárospataki Tankerületi Központ és Pácin Község Önkormányzatának jóvoltából a gyerekeknek csomagokat osztott. Tanulóink nagy izgalommal várták a Télapó érkezését.

Berta Potyók Erzsébet

Facebook Galéria

2020. november 20.

A Mi Fánk

A környezettudatosságra való nevelés is fontos szerepet kap a 8. osztály életében. Fontosnak tartjuk, hogy ezek a gyerekek képesek legyenek környezetük megóvására és szeretnénk, ha diákjaink természetszerető emberré válnának.

Ebben a tanévben új hagyományként került bevezetésre iskolánkban a „MI FÁNK” című kezdeményezés, mely szorosan kapcsolódik a Fenntarthatósági Témahét keretében szervezett faültetési programhoz.

2020.11.20-án a 8. osztály a faültetésről szóló rövid ismeretterjesztő film megnézése után elültette a kis facsemetét, egy almafát, melyet a hazai tíz Nemzeti Park Igazgatóság és a Nemzeti Biodiverzitás és Génmegőrző Központ biztosította intézményünk számára. A kis csapat feladata ebben a tanévben a fa életben tartása, gondozása, a jövőre nézve pedig a fához való kötődésük megfelelő indokot adhat iskolánk felkeresésére.

Paronainé Séra Gabriella

Facebook Galéria

2020. november 20.

Periódusos rendszer - Pácini módra

Régi álmom vált valóra, amikor az éven a nyolcadik osztályosokkal elkészíthettük a folyosó falára a Mengyelejev által létrehozott periódusos rendszert, amely a „kémia ábécéje”.

Ez a színes alapon, képekkel díszített egyedi periódusos rendszer tele van információkkal. A gyerekek láthatják, hogy mint mindenhol a természetben is rendszer van.

A falra festett táblázat az elem nevén, vegyjelén és atomszámán kívül tartalmazza az elem fő felhasználását vagy természetes előfordulását rajzzal és szöveggel is. A táblázat színkóddal mutatja a kémiai csoportosításokat. A kis szimbólumok megmutatják az elem halmazállapotát, színét, hogy az emberi testben vagy a földkéregben gyakori-e, radioaktívak, és ritkák, vagy soha nem találhatók meg a természetben.

A tanulók a szünetekben vagy kémia órán olvasgathatják, böngészhetik ezt a periódusos rendszert. Így játszva tanulhatják meg a körülöttünk található elemek nevét és tulajdonságait. Jobban el tudják helyezni a való világban az anyagokat, ezáltal közelebbivé válnak számukra.

Tóthné Nagy Hajnalka

Facebook Galéria

2020. november 06.

Csibeavató

2020. október 22-én iskolánkban a hagyományoknak megfelelően a Diákönkormányzat csibeavatót szervezett az iskolánkban belépő 1. osztályos illetve a felső tagozatba lépő 5. osztályos tanulóknak.

A járványügyi előírásoknak megfelelően az idén zárt keretek között zajlott a rendezvény, csak az érintett osztályok, valamint a DÖK-öt segítő 8. osztályosok vettek részt. A gyerekek vegyes csapatok kialakítása után ügyességi feladatokat végeztek a tanítónénijük segítségével. A játékos feladatokban részt vettek új pedagógus kollegáink, Editke néni, Gábor bácsi és Bea néni is. Őket is felavattuk.

A feldatok elvégzése után fogadalomtételre került sor. Az avatás végén a diákok és a pedagógusok egy nyakláncot kaptak, amelyen egy kis csibe képe látható. A gyerekeknek és osztályfőnöküknek ezt a nyakláncot egy hétig viselniük kell. A tanulók és tanítók is nagyon élvezték a játékos feladatokat.

Berta Potyók Erzsébet

Facebook Galéria

2020. október 09.

Fenntarthatósági témahét

2020. október 9-én a jó idő is nekünk kedvezett, hiszen a Fenntarthatósági Témahetet egy játékos délutánnal zártuk le.

A Fenntarthatósági Témahét célja egy olyan szemlélet erősítése, mely segít mindannyiunknak, hogy egy élhető, fenntartható környezetben töltsük napjainkat. Ennek érdekében tanulóinkkal együtt újrahasznosítottuk szemetünket és játékokat készítettünk belőlük. A gyerekek forgószinpadszerűen az udvaron próbálhatták ki az elkészült játékokat.

A nap lezárásaként a Református Szeretetszolgálat Alapítvány az EFOP-1.5.1-17-2017-0006 "Végtelen lehetőség- Komplex fejlesztés a Cigándi járásban" című projekt keretében tanulóink finom gyümölcsöket kóstolhattak meg. Kevesebb jelenjen meg

Facebook Galéria

2020. szeptember 30.

Magyar Népmese Napja

Szeptember 30- a Magyar Népmese Napja. Ezen a napon született Benedek Elek az egyik legismertebb meseíró- és népmesegyűjtő.

Ma kissé rendhagyó módon ünnepeltük e jeles napot. A járványügyi szabályok betartása nem tette lehetővé az ovisok, Idősek Klubjának a részvételét a rendezvényen, de osztályszinten, témanap keretében minden iskolás tanuló részese lehetett a tanítási órákba becsempészett mesékhez kapcsolódó feladatoknak. Vidám hangulatban oldották diákjaink a különböző fejtörőket, Hamupipőkeként szorgosan válogatták a lencsét-borsót, lelkes résztvevői voltak a mesés szerepjátékoknak. Több mint 30 diák jelentkezett a mesékhez kapcsolódó feladatlap kitöltésére, amelynek része egy önálló mese írása is. Mindenki izgatottan várja, milyen eredményt ér majd el, hiszen a legjobbak tárgyjutalomban részesülnek.

A következő képek is bizonyítják diákjaink aktív részvételét.

Facebook Galéria

2020. szeptember 29.

Védelmi intézkedések

Intézményünkben 2020.10.01-től hatályba lépő védelmi intézkedéseket az alábbi linken tekinthetik meg.

Kérjük a szülőket és a gyerekeket vegyék komolyan a leírtakat.

Az intézmény összes dolgozója nevében köszönjük a megértésüket!

Megtekintés

2020. szeptember 25.

Magyar Diáksport Napja

2020.szeptember 25-én iskolánk is csatlakozott az Magyar Diáksport Napjához. A program célja az egészségtudatos gondolkodás és iskolai mozgástevékenység, a program témája a tanulók egészséges önképe és mentális egészsége.

Az idén a járványügyi helyzetnek és előírásoknak megfelelően órai keretek között tartottuk meg ezt a napot.

A Magyar Diáksport Napja lehetőséget adott a tanulók és a pedagógusok sportolási lehetőségére.

A gyerekek egy hosszabb távot futottak, különböző ügyességi versenyeken, futó-és fogójátékokon, labdás játékokban vehettek részt, a kondiparkban pedig felmérhették erejüket.

A Magyar Református Szeretetszolgálat jóvoltából egész nap ugrálóvárazhattak, amit kicsik és nagyok egyaránt élvetek. Kevesebb jelenjen meg

Facebook Galéria

2020. szeptember 01.

Közérdekű tájékoztatás

Kedves szülők!

A nevelési-oktatási intézményünket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermekek, felnőttek látogathatják. Amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, a Nemzeti Népegészségügyi Központ aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

Az intézmény bejáratánál vírusölő hatású kézfertőtlenítőt biztosítunk.

Kérjük a Szülőket, hogy gyermekükre az intézményen kívül várakozzanak!
Intézményünkbe bevezetett intézkedések:

- Az iskola épületébe csak indokolt esetben és megfelelő szájmaszk használatával léphetnek be! Ilyenkor rögzíteni fogjuk a szülő nevét és kit keresett fel.
- A tanulók/ az osztályok az udvaron az elkészített felosztási terv alapján fognak tartózkodni.
- A tanulók, hogy az osztályaikba jussanak két bejárati ajtót használhatnak.
- A tanulók a tantermeikben tízóraiznak, utána az udvaron tartózkodnak, a hetes szellőztet - táblát mos.
- Testnevelés óra, ha az idő engedi a szabadban lesz megtartva.
- Az intézményben használt eszközök, sportszerek stb. folyamatos fertőtlenítése.
- A teremórarendek elkészítésénél minimalizáltuk a teremcseréket, ilyen esetekben órák utáni fertőtlenítés történik.
- Elkezdjük az esetleges tantermen kívüli, digitális oktatás bekövetkezése esetére az eszközök és hátterek felmérését.

Kérem vegyék komolyan a járványüggyel kapcsolatos intézkedéseinket, mert gyermekeik és az őket tanítók egészségéről van szó.

Az aktuális változásokról az továbbra is az intézmény honlapján, a Facebook-oldalán, a KRÉTA rendszer felületén tájékoztatja Önöket.

Pácin, 2020. szeptember 1.

Móré Etelka
intézményvezető

2020. szeptember 01.

Tanévnyitó

Köszöntő

A szokásosnál egy jóval nagyobb kihagyás után újra itt vagyunk az iskola kapuin belül, készen állva a tanulásra. Márciusban a hagyományos rendről át kellett állnunk a digitális oktatásra, amely sok kihívást jelentett mindannyiunknak. Azonban a kedves szülők segítségével átvészeltük a problémákat, és most újult erővel kezdhetünk neki egy valamivel hagyományosabb tanévnek. De arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy még mindig nem tértünk vissza a koronavírus előtti állapotokhoz. Ez azt jelenti, hogy mindenki részvételére szükségünk lesz, hogy minden a lehető legjobban menjen ebben a tanévben. A higiénia és kézmosás fontosságára kiemelten figyelnünk kell, és követnünk kell azokat az ajánlásokat, amelyeket az orvosok és a Nemzeti Népegészségügyi Központ aktuális eljárásrendje előír számunkra. Habár a történések összehoztak minket lelkileg, mégis tartanunk kell a 1,5 méter távolságot, hogy rövidesen annyira közel kerülhessünk egymáshoz, mint ezelőtt.
Mi itt az iskolában folyamatosan azon dolgozunk, hogy a gyerekek a lehető legjobban érezzék magukat, a lehető legszebb környezetben. Ezért is dolgoztunk annyit az elmúlt hónapokban, hogy a diákok visszatérve egy olyan helyen fejleszthessék magukat, ami inspirálja őket. Külön köszönet ezért a pedagógus társaimnak, akik ezt segítettek megvalósítani.
A megszólaló csengő azt jelezte mindenkinek, hogy BECSENGETTEK, kezdődik egy újabb tanév. A nagyobbak már ismerősként léptek be ma reggel az ajtón, tudják mi vár rájuk, de a legkisebbek még csak kóstolgathatták, hogy milyen is az iskola. Az igazi ízét azonban a mai naptól fogják majd megérezni. Bízunk abban, hogy egyetlen kisiskolás sem fog csalódni ebben az intézményben, és nagy szeretettel fog mindennap belépni az épületbe. Reméljük, hogy az elsősök készen állnak az új kalandra és kihívásokra. A szüleiknek talán még nehezebb most elengedni őket, a körülményekre való tekintettel, de szeretném biztosítani őket és az összes szülőt arról, hogy nálunk mindig a gyerekek az elsők. Lehet iskola, tanterv, tankönyvek, de ezek mind semmit sem érnek nélkülük, ezért az ő biztonságuk számunkra a legfontosabb.

Nyolcadikosok! Az általános iskola utolsó évét kezditek el. Nem lesz könnyű számotokra ez a tanév, hiszen felvételizni fogtok és év végén remélhetően két kompetencia mérés is vár rátok. Ahhoz, hogy terveitek valóra válhassanak, és bekerüljetek abba a középiskolába ahova szeretnétek, sokat kell tennetek. Ebben segíteni fognak tanáraitok, csak élni kell a lehetőséggel és akkor biztos lesz a siker.
Pedagógus kollégáimmal abban reménykedünk, hogy előbb-utóbb minden tanuló belátja majd, hogy tanulás nélkül nem lehet tudáshoz jutni, tudás nélkül pedig nem lehet az életben boldogulni. Ahhoz, hogy minden tanuló jól vegye az akadályokat természetesen szükséges a család odafigyelése is.

Kedves Szülők! A szülői háttér, a biztatás, a noszogatás, a segítségnyújtás, a támogatás és az a tudat, hogy a szülőkre mindig számíthat a gyermek talán a legfontosabb tényező. Közös munkánk során a partneri együttműködést tartom a legfontosabbnak. Ez adhat a gyermekeinknek olyan hátteret, alapot, amely a legoptimálisabb fejlődésüket biztosítja, a tehetségüket felszínre hozza, személyiségüket harmonikussá teszi.

Tisztelt Pedagógusok, Kedves Kollégák! A tanévkezdéskor nemcsak a diákok tesznek fogadalmat az eredményesebb tanulásra vagy a szülők a nagyobb odafigyelésre, hanem mi is: még jobb eredményeket, sikeresebb programokat és a digitális oktatásban való jártasságot szeretnénk. Kívánok a tanév végéig kitartó erőt, elhivatottságot és természetesen tanulni vágyó, vidám diákokat, segítő, együttműködő szülőket.
Habár a 2020-as év ezidáig nagyon kiszámíthatatlan volt, most mégis álljunk meg egy pillanatra és köszönjük meg, hogy újra együtt lehetünk itt, és reméljük, hogy ez így is marad a 2020/2021-es tanév egészében.

Pácin, 2020. szeptember 1.

Móré Etelka
intézményvezető

Facebook Galéria

2020. augusztus 24 - 28.

Iskolaelőkészítő tábor

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány a „Végtelen lehetőség Komplex fejlesztés a Cigándi járásban” c. projekt keretében az Élet –Iránytű Alapítvány jóvoltából ISKOLAELŐKÉSZÍTŐ TÁBORBAN vettek részt leendő első osztályos tanulóink.

Az egy hetes tábor lehetőséget adott arra, hogy a tanító nénik és a tanulók jobban megismerjék egymást, ráhangolódjanak az új tanévre. A beszélgetések, a közös játékok, a képességfejlesztő foglalkozások tartalmasak, változatosak voltak.

Reméljük, hogy az átélt élmények hozzájárultak tanítványaink testi-lelki fejlődéséhez, amelyek elősegítették az óvodából az iskolába való zökkenőmentes átlépésüket.

Facebook Galéria

2020. augusztus 6.

Iskolaelőkészítő tábor a Pácini Általános Iskolában

A leendő első osztályos tanulóknak,
2020. augusztus 24 - 28-ig, minden nap, 8 - 15 óráig.

A részvevőknek kínálunk:
- Ingyenes tanszercsomagot (füzetek, grafit-színes ceruzák, stb)
- Napi háromszori étkezést (tízórai, ebéd, uzsonna)
- Részképességeket fejlesztő foglalkozásokat (néptánc, kézműveskedés, mondókázás, versek, énekek tanulása, akadálypályán megmérettetés, ugrálóvár, stb.)
- Kirándulást Sárospatakra

Az érintett szülőket levél formájában is értesítjük.

Részvételi szándékukat augusztus 14-ig jelezzék az iskola alábbi elérhetőségein.

Intézményünk várva várja gyermekeiket, hogy közösen hangolódjunk az iskolára!

Móré Etelka
intézményvezető

Facebook

2020. július 6 - 17.

Erzsébet tábor 2020

A nyári szünetben 2020. július 6-tól 2020. július 17-ig két héten keresztül tartott intézményünkben a Napközi Erzsébet-tábor. A helyi napközi-táborokban részt vevő gyermekek közös élményekkel és örök emlékekkel gazdagodtak. Teljes ellátást és szervezett programokat biztosítottunk számukra
A tábor programjaiba beépítettük az önismeret fejlesztését, a közösségépítést, a környezettudatosság és természeti értékeink megóvását, valamint a környezetszépítést. Hangsúlyos volt a sport, az egészségtudatos életmódra nevelés, illetve a művészetek, a kézművesség, a kulturális örökségeink hagyományőrzése.
A tanulók legjobban a kirándulást várták. Az első csoport a sárospataki Rákóczi-várba látogatott el, ami hazánk legnagyszerűbb késő reneszánsz műemlékei közé tartozik. Diákjaink a Vörös torony és a palotaszárnyban található kiállításaiból megismerhették a Rákócziak dicső korát. A múzeumpedagógiai foglalkozáson pedig a címerkészítés fortélyairól tanulhattak, majd a meghatározott szabályok szerint megszerkesztett színes jelvényt készítettek.
A második csoport a karosi Történelmi Emlékparkba látogatott el, ahol a honfoglalással kapcsolatos kiállítótermekben megtekintették a kor eredeti tárgyait, fegyvereit, a jurta kiállítást, interaktív alkalmazásokat használhattak. A panoptikumban végigkövethették a honfoglaló magyarok útját az őshazából, az Etel-közből a Kárpát-medencébe egy kisfiú felnőtté válásának útján. A kézműves foglalkozáson egy szál bőrcsíkból háromfonásos karkötőt fontak a gyerekek. Az legügyesebbek kipróbálhatták az íjászkodást is. A legnagyobb attrakció a nyíregyházi fősolymász Olajos Csaba szirtisas bemutatója volt, ahol a tanulók megsimogathatták és a karjukon tarthatták a hatalmas madarat.
A Napközis Erzsébet-tábor ugyan befejeződött, de a nyári szünet még javában tart. Használjuk ki a perzselő nap melegét, a lubickolást- a strandolást, hogy kipihenve várjuk majd a tanév első napját.

Az első csoport képeit itt találod

Facebook Galéria

A második csoport képeit itt találod

Facebook Galéria

2020. június 18.

Bizonyítványosztás 2020
2. - 8. osztály

Iskolánk többi tanulója is megkapta várva várt bizonyítványát. Köszönjük mindnyájuk kitartó, szorgos munkáját!
Diákjaink szüleinek pedig köszönjük, hogy az elmúlt három hónap nehézségei ellenére is - támogatva munkánkat - gyermekeik mellett álltak és segítették őket az otthoni tanulásban!

Kellemes szünidőt és élményekben gazdag szép nyarat mindenkinek!

Facebook Galéria

2020. június 16.

Bizonyítványosztás 2020
1. osztály

Iskolánkban először a 1. osztály vehette át a bizonyítványát.
A tanító nénik értékelték a gyerekek egész éves munkáját, valamint köszönetet mondtak azon szülőknek, akik a digitális oktatás során végig segítették a munkájukat.

Facebook Galéria

2020. június 09.

Szépülünk!

Tovább szépítjük iskolánkat, hogy tanulóinkat az esztétikus, kreatív környezet inspirálja.
A rendkívüli munkarend mellett találtunk időt arra, hogy az iskolánkba visszatérő tanulóinkat meglepetéssel várjuk. Reméljük sikerült !!!!

Köszönjük a munkát
Takács Andrásnak(Bandi bácsinak)
Kovács Brigittának (Brigi tanító néninek)
Alexa Istvánnénak ( Piroska tanító néninek)
Bányácskiné Kósa Hajnalkának (Hajni néninek)
Kovács Pálnénak (Timi néninek)
és aki a "munkát" kitalálta Móré Etelkának

..........ÉS MÉG NINCS VÉGE!!!!!!!!..........

Facebook Galéria

2020. június 07.

Pedagógusnap

Pedagógusnap alkalmából köszönetünket fejezzük ki azon pedagógusainknak, akik a múltban és a jelenben nemzedékeket tudásra, jóságra tanítottak, miközben a mindennapokban példaként állnak előttünk.

Facebook

2020. június 02.

Balassa Sándor természettudmányos verseny iskolásoknak

KEDVES TANULÓK!

A Bodrogközben megvalósuló EFOP-3.9.2 pályázat keretében online tanulmányi versenyt szerveznek a helyi iskolák diákjai számára. Kérlek benneteket csatlakozzatok és tegyétek magatokat próbára a szövegértési versenyen!
A verseny első fordulójára pénteken kerül sor az alábbi oldalon.

A verseny tesztfeladatai 2020. június 5-én (pénteken) 10:00 és 12:00 óra között lesznek itt elérhetőek.

SOK SIKERT!
Hajrá PÁCINI ÁLTALÁNOS ISKOLA

Kírás megtekintése

2020. június 04.

TRIANON 100

Emlékezzünk meg a NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJÁRÓL!!! Arról, hogy 100 évvel ezelőtt, 1920. június 4-én írták alá a versailles-i Nagy-Trianon palotában azt a békediktátumot, mely területe kétharmadával megcsonkította a történelmi Magyarországot.

"Mert nem lehet feledni, nem, soha,
Amíg magyar lesz és emlékezet,
Jog és igazság, becsület, remény,
Hogy volt nekünk egy országunk e földön,
Melyet magyar erő szerzett vitézül,
S magyar szív és ész tartott meg bizony.
Egy ezer évnek vére, könnye és
Verejtékes munkája adta meg
Szent jussunkat e drága hagyatékhoz." ......
(Juhász Gyula: TRIANON)

A PÁCINI ÁLTALÁNOS ISKOLA TANTESTÜLETE NEVÉBEN Móré Etelka intézményvezető

Facebook Videó megtekintése

2020. június 02.

Ballagás!

Kedves BALLAGÓ 8. OSZTÁLYOSOK!
Ez a rendhagyó ballagás a kialakult helyzetnek köszönhető. Azt gondolta az iskola vezetése és tanári kara, hogy ezt az évfolyamot nem engedhetjük el úgy, hogy nem köszöntjük, nem tesszük valamilyen módon emlékezetessé az iskolától való elköszönés pillanatát. Az általános iskola 8. osztályának elvégzése után remélem sokan szembesültök majd azzal, hogy valamit kell kezdeni az élettel. Folytatni a tanulást? Élni a világba? Vinni valamire ebben az életben? Ez rajtatok múlik! De tudom jól, hogy társak nélkül nem megy! A szüleitek, barátaitok, tanáraitok sokat tettek azért, hogy ide eljutottatok. Köszönjétek és háláljátok meg nekik, azzal hogy JÓ EMBEREK lesztek! Legyetek jók!!!!! és nem teszem mellé azt, ha TUDTOK, mert mindent meg kell tennetek azért, hogy jó- és szerethető felnőttek legyetek, akikre büszkék lehetünk!!!!
Befejezésképpen azt gondolom, hogy mindig emlékezni fogtok erre az évre és talán az elmúlt évekre is. Itt kaptátok meg azt a tudást, amellyel a következő években sikeresek lehettek, itt leltétek meg azokat a barátokat és kapcsolatokat, amelyek hosszú évekig kitarthatnak. Ez az iskola volt a ti igazi első otthonotok. Vigyázzatok magatokra, egymásra, barátaitokra, szüleitekre, nagyszüleitekre! Kívánom, hogy a következő iskolátokban álljátok meg a helyeteket és érjétek el a céljaitokat!
A PÁCINI ÁLTALÁNOS ISKOLA TANTESTÜLETE NEVÉBEN Móré Etelka intézményvezető

Facebook Galéria

2020. május 03.

Anyák napja!

Kedves ÉDESANYÁK! Drága NAGYMAMÁK!
Szeretettel köszöntjük Önöket a gyerekek nevében ezzel a kis videóval.
"Anyának lenni nem könnyű dolog, de az biztos hogy mégis ez a legszebb érzés a világon."

Megtekint

2020. április 06.

Tájékoztató!

A tantermen kívüli digitális munkarendben való részvétel során megvalósuló adatkezelésről szóló tájékoztató

Megtekint

Útmutató a tantermen kívüli digitális munkarendben való részvétel során megvalósuló adatkezelésről

Megtekint

2020. április 03.

Beiratkozás a 2020/2021-es tanévre

Nyilatkozat életviletszerű ott lakásról

Letöltés

Nyilatkozat a gyermek törvényes képviseletéről

Letöltés

Nyilatkozat hit- és erkölcstan oktatásban való részvételről

Letöltés

Beiratkozással kapcsolatos tudnivalók

Megtekint

2020. április 07.

Új sportpálya

Iskolánk udvara a tél folyamán egy hatalmas aszfaltozott területtel bővült. A munkák folyamatosan zajlanak ill. zajlottak.
Reméljük, hogy a nyári szünidő alatt végleges formát ölt majd, hogy a következő tanévtől a labdajátékok szerelmesei összemérhessék erejüket.

A sportpálya változását nyomon követheti iskolánk Facebook oldalán lévő bővülő albumában.

Facebook Galéria

2020. március 14.

FIGYELEM! RENDKÍVÜLI HÍR

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

A koronovírus elleni védekezésben megszületett Kormányzati döntés alapján hétfőtől, azaz 2020 március 16-ától a tanulók NEM látogathatják az oktatási intézményeket!

További információ

2020. március 13.

1848 március 15-re emlékeztünk

Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc eseményeire emlékeztünk.

A hagyományoktól eltérően a rendkívüli helyzet miatt idén csak szűk iskolai környezetben.

Facebook Galéria

2020. március 5.

Mesemondó verseny

Mesemondó versenyen a Bokréta Művészeti Iskolában.

Gyermekeink ismét színvonalas teljesítményt nyújtottak!

2020. február 07.

Farsangi kiértékelő

Egy nagyon jól sikerült napon vagyunk túl. A gyerekek a mai mulatságra ötletes jelmezeket öltöttek, amit a délelőtt folyamán értékeltek is. Minden osztályból a legtöbb szavazatot kapott jelmezt díjaztuk.

1. osztály - Kovács Dorina

2. osztály - Káló Kiara

3. osztály - Mészáros Dorottya

4. osztály - Lakatos Róbert

5. osztály - Gulyás József

6. osztály - Balogh Marcell

7. osztály - Góré Zakariás és Paronai Botond

8. osztály - Balogh Henrietta

Szeretnénk megköszönni a szülőknek a kreatív jelmezeket és köszönetemet fejezem ki a mai napra felajánlott tombola tárgyakért a Támogatóinknak!

Facebook Galéria

2020. január 30.

Farsangi felhívás

Tisztelt Szülők!

Iskolánk 2020.02.07-én (pénteken) tanulóink részére farsangi jelmezes mulatságot szervez.

Miközben a tanítás zavartalanul zajlik a rendezvény reggel 8 órától délután 16 óráig tart. Kérjük, hogy a gyermekek számára jelmezt biztosítsanak!

A jelmezeket a gyerekek értékelik, amit a délután folyamán kihirdetünk. BÜFÉ-t a 8.osztály, a tombolát a DÖK biztosítja a tanulók számára.

2020. január 29.

Barkácsolunk

Barkács szakkör :)

Köszönjük Laci bácsinak!

1 / 3
Barkácsolás 1
2 / 3
Barkácsolás 2
3 / 3
Barkácsolás 3

2020. január 23.

A Magyar Kultúra Napja

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a Pácini Általános Iskola tanulói, a Pácini Bárókert Óvoda kisgyermekei és az Idősek Klubjának tagjai színvonalas műsorral készültek.

A népmese, a népdal, a néptánc és a gyerekek rajzai egyaránt helyet kaptak eme jeles rendezvényen.

Nagyon szépen köszönjük a meghívott vendégeinknek a megemlékezést.

Facebook Galéria

2019. december 20.

Karácsonyi ünnepség

Gratulálok a tanulóknak és az őket felkészitő pedagógusoknak, Kovács Brigittának és Séráné Pandák Erikának a színvonalas műsorért.
A gyerekek nagyon ügyesek voltak.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és nagyon Boldog Új Évet kívánunk mindenkinek.

Facebook Galéria

2019. december 12.

Karácsonyi díszítésünk

2019. december 11.

Erzsébet Karácsony

Tanulóink színvonalas előadáson vehettek részt Budapesten a Fővárosi Nagycirkuszban

Facebook Galéria

2019. december 07.

Mikulás

Diákjainkat idén is meglátogatta a Mikulás és rengeteg ajándékkal jutalmazta a jó tanulókat.

Facebook Galéria